Motorrijbewijspoint Heerlen FAQ

Motorrijbewijspoint Heerlen FAQ

Hoe snel kan ik mijn motor rijbewijs halen?

Het is mogelijk om deel 1 AVB al in 2 dagen te halen en deel 2 AVD ook in 2 dagen af te ronden. Dit is echter afhankelijk van de persoonlijke aanleg en feeling voor het motorrijden. De examens sluiten altijd aan op de motorrijlessen. Snel je motorrijbewijs halen kan dus bij Motorrijbewijspoint Heerlen via het motor rijbewijskamp al in 4 dagen! Hiernaast kun je ook bij Motorrijbewijspoint Heerlen een spoedcursus motorrijlessen volgen in een periode van 2 tot 8 weken.

Kan ik meteen van start met de motorrijlessen?

Ja, je kunt bij Motorrijbewijspoint Heerlen direct bij ons van start met een vrijblijvende proefles.

Kan ik zelf bepalen wanneer ik motorrijlessen krijg van mijn vaste instructeur?

Ja, de lesuren bij Motorrijbewijspoint Heerlen worden in goed overleg ingepland. Je kunt dus motorrijles nemen wanneer het jouw het beste uitkomt.

Krijg ik altijd dezelfde rij instructeur?

Ja, het is belangrijk om je rijopleiding te volgen bij een vaste enthousiaste instructeur waarbij jij je op je gemak voelt en die jou zo goed mogelijk voorbereid voor je rij examen.

Wat kost een vrijblijvende motor rijtest?

De vrijblijvende rijtest bij Motorrijbewijspoint Heerlen kost € 85,00 en duurt 100 minuten. Naar wens kan je ook kiezen voor een 150 minuten durende proefles van slechts € 125,00.

Wat kost een losse motor rijles?

De prijs van een losse motorrijles start vanaf € 42,50. Echter is het nemen van een lessenpakket voordeliger.

Bekijk de prijslijst.

Wat kost bij een complete motor rijopleiding?

Afhankelijk van jouw rijervaring kun je bij Motorrijbewijspoint Heerlen reeds een motor rijopleiding motorrijbewijs A volgen inclusief 10 rijlessen en de beide rijexamens AVB en AVD vanaf € 945,00. Na afloop van de rijtest weet je precies wat de complete motor rijopleiding kost en waar je aan toe bent. Zo voorkom je verrassingen achteraf. Let op; Start je met 2 personen bij Motorrijbewijspoint Heerlen ontvang je nog eens extra korting naast het al voordelig geprijsde rijlespakket!

Moet ik de theorie in mijn bezit hebben voordat ik ga lessen?

Nee, je kunt de praktijklessen volgen zonder dat je in het bezit bent van het theoriecertificaat. Je moet dan wel in het bezit zijn van een autorijbewijs. Het theoriecertificaat moet je kunnen tonen als je op examen gaat voor Deel 2, de verkeersdeelneming AVD.

Hoe haal ik mijn theoriecertificaat voor de motor?

Motorrijbewijspoint Heerlen biedt al haar cursisten een unieke online theorie cursus aan, waarbij je in je eigen tempo theorie lessen kunt volgen en theorie examens kunt oefenen met alle gestelde motor examenvragen, dit aan de hand van hele duidelijke C.B.R. gerichte situaties. Je dient in het bezit te zijn van het theorie certificaat A als je op het praktijkexamen AVD gaat mits je al in het bezit bent van het autorijbewijs. Het is verstandig om tijdens de rijlessen direct te starten met studeren en het certificaat te halen. Je kan dan immers de theoretische kennis makkelijker in de praktijk toepassen waardoor je praktijk situaties sneller kunt beoordelen en oplossen. Hierdoor heb je uiteindelijk minder motorrijlessen nodig en kun je tijd en geld besparen.

Hoe vraag ik mijn theorie examen aan?

Je moet je theorie examen zelf aanvragen via de website van het CBR.

Wat heb ik nodig als ik theorie examen ga doen?

Je dient ongeveer 30 minuten voor aanvang van het theorie-examen aanwezig te zijn. Vanaf 18 jaar mag je deelnemen aan het theorie-examen. Ben je geslaagd, dan is je theoriecertificaat een jaar geldig.

Wat heb ik nodig als ik praktijk examen AVB en AVD ga doen?

Bij het AVB examen dien je een geldig rijbewijs te overleggen. Wanneer je niet in het bezit bent van een auto rijbewijs dan dien je het theorie certificaat samen met een geldige legitimatie te overleggen. Verder dien je bij het AVD examen naast het auto rijbewijs of legitimatie bewijs ook over een geldig theorie certificaat te beschikken, deze is 1,5 jaar geldig. Je kunt reeds motorrijlessen nemen bij Motorrijbewijspoint Heerlen als je 17 jaar bent en vanaf 18 jaar deelnemen aan de beide praktijkexamens AVB en AVD.

Wat houdt de Examengarantie in?

Uiteraard gaan we er bij Motorrijbewijspoint Heerlen vanuit dat je meteen de eerste keer slaagt voor je motorrijbewijs. Toch kan het gebeuren dat op het examen blijkt dat je nét je dag niet hebt. Dankzij de bijgenomen examengarantie van Motorrijbewijspoint Heerlen kun je je naar wens indekken voor een eventueel herexamen. Deze zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk opnieuw op examen kunt gaan.

Hoeveel categorieën motorrijbewijs zijn er?

Er zijn drie categorieën van het motorrijbewijs. De categorie A1 (lichte motor tot 125cc en 11kW) kan behaald worden vanaf 18 jaar (rijles met 17). De categorie A2 (middelzware motor tot 35 kW) kan behaald worden indien je 20 jaar of ouder bent of als je 2 jaar hebt gereden met een A1 rijbewijs. Dit laatste, als je al het A1 rijbewijs al hebt noemen we een doorstroom rijexamen waarbij je niet meer alle bijzondere verrichtingen hoeft te doen en je ook geen apart theoriecertificaat hoeft te halen. Indien je 2 jaar hebt gereden met een A2 rijbewijs kan je ook een doorstroom rijexamen volgen voor de A categorie. Dit is het rijexamen voor de zware categorie. Indien je 24 jaar of ouder bent kan je direct de rijopleiding bij Motorrijbewijspoint Heerlen volgen voor de zware categorie motorrijbewijs, met onbeperkt vermogen. Dit word dan ook altijd geadviseerd te doen, want na het behalen van je motorrijbewijs mag je alle soorten motoren rijden. Alle kandidaten moeten een apart A categorie theorie certificaat in hun bezit hebben, dit kan men tijdens de rijopleiding behalen mits men in het bezit is van het autorijbewijs. Kandidaten die nog geen autorijbewijs hebben dienen het theoriecertificaat vooraf in het bezit te hebben.

Waar vinden de bijzondere verrichtingen plaats?

De bijzondere verrichtingen krijg je bij Motorrijbewijspoint Heerlen op een eigen afgesloten oefenterrein waar alle bijzondere verrichtingen uitgezet zijn. Hier kan je in je eigen tempo alle oefeningen snel aanleren zonder last te hebben van overig verkeer.

Moet ik de motorspullen al zelf vooraf aanschaffen?

Nee, je kunt bij Motorrijbewijspoint Heerlen gratis gebruik maken van alle maten helmen, jassen en (regen-)broeken. Je dient wel zelf te zorgen voor schoenen met enkelbescherming en bij voorkeur eigen handschoenen. We hebben ook speciale helmmutsjes voor als je een leenhelm wilt gebruiken.

Op welke motoren kan ik de rijlessen volgen?

De motorrijlessen die je bij Motorrijbewijspoint Heerlen kunt nemen worden gegeven op jonge motoren voor de categorie A, A2 en A1 die in goede staat van onderhoud zijn. Zo kan je motorrijles volgen op een Yamaha XJ6, een Honda CBF 500 of een KTM Duke 125, alle motoren zijn voorzien van ABS. Alle lesmotoren zijn erg wendbaar en handig in gebruik met de bijzondere verrichtingen. Tevens zijn ook enkele motoren geschikt voor grote langere mensen en ook zijn enkele motoren verlaagd voor de kleine personen vanaf 1.52 mtr.

Ik heb al rijervaring via een andere rijschool, kan ik toch bij Motorrijbewijspoint Heerlen terecht?

Ja, Motorrijbewijspoint Heerlen biedt motor rijopleidingen aan voor zowel beginnende als meer ervaren leerlingen. Dankzij de rijtest weet je direct waar je aan toe bent en stap je altijd in op je eigen niveau en kun je het aantal lessen versneld nemen welke je nog nodig hebt en word er een rijlespakket op maat voor je samengesteld.